Nieuws‎ > ‎

AGD - Provinciale voorronde 1

Geplaatst 28 jan. 2013 03:11 door Josie Surmont
Dit weekend stond de 1ste provinciale voorronde AGD op het programma voor de meisjes vanaf het 4de leerjaar. Altijd spannend natuurlijk zo'n 1ste wedstrijd van het seizoen, maar de dames deden het prima.
Op zaterdag kwamen de meisjes van Regioclub KOTV Noordzee in actie. Deze meisjes turnen op het hoogste niveau, A-niveau, en hebben een topsportstatuut. Dat wil zeggen dat ze zowel voor als na school trainen. Een druk trainingsprogramma dus! Het harde trainen heeft evenwel zijn vruchten afgeworpen, want iedereen heeft een mooie wedstrijdparcours afgelegd. Bij de miniemen 1A turnde Britt Vanneste (Sirene Middelkere - Regioclub KOTV Noordzee) zich naar een schitterende 5de plaats. Bij de miniemen 2A behaalde Naomi Rodgerson (KOTV Noordzee - Regioclub KOTV Noordzee) ook de 5de plaats, Luna Fredericq (WIK Oostende - Regioclub KOTV Noordzee) de 6de plaats en Jade Vanoverbeke (Go4Gym Wevelgem - Regioclub KOTV Noordzee) de 8ste plaats. Kato Stroobandt (Rust Roest Brugge - Regioclub KOTV Noordzee) blesseerde zich jammergenoeg in de week van de wedstrijd aan de voet en kon niet deelnemen. Zij supporterde echter de pannen van het dak! Mooi om te zien (en te horen)!
Op zondag turnden dan de meisjes die in het B-niveau uitkomen hun wedstrijd. Zij trainen zo'n 12 à 15 uur per week. Ook een hele boterham, zeker in combinatie met al het schoolwerk. Op zondagochtend mocht Eline Crabeels de spits afbijten bij de miniemen 2B. Zij turnde alleen brug en balk en kon deze 2 toestellen zonder grote fouten afwerken. 's Middags was het dan de beurt aan de miniemen 1B en de beloften B. Het resultaat kon niet beter zijn, in beide categorieën behaalden de meisjes van KOTV Noordzee de 1ste plaats. Bij de beloften B stond Nikita Hast op het hoogste schavotje en bij de miniemen 1B Fee Bellings. Verder turnden Evi Milh, Luna De Coster en Laura Vermote een prima wedstrijd en behaalden ze respectievelijk de 5de, 9de en 12de plaats bij de beloften B. Lise Van De Goor en Leo Ackein turnden zich naar de 33ste en 37ste plaats bij de miniemen 1B. 
Een mooie start van het seizoen! We weten waar we nog wat puntjes hebben laten liggen en daar zullen de dames de komende weken hard aan werken. Op naar de 2de voorronde!

Regioclub KOTV Noordzee  

Comments